Wie wordt het beste koor van Noord-Brabant?

Zaterdag 20 januari strijden in Factorium te Tilburg maar liefst 12 Brabantse voor de titel “Beste Koor van Noord-Brabant 2018”. Het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseert die dag in samenwerking met de Federatie Tilburgse Zangverenigingen de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Noord-Brabant. De competitie vormt de opmaat voor de landelijke competitie, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel “Koor van Het Jaar 2018”.  Vocaal ensemble All Women uit ’s-Hertogenbosch is er ook bij.

Twaalf Brabantse koren strijden om de eretitel. Daarmee belooft het korenfestival in Tilburg een gevarieerd feest voor koorliefhebbers te worden. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen is groot. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaald mag zich twee jaar lang “Beste Koor van Noord-Brabant” noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni a.s. in Hengelo.
Ook het aanwezige publiek mag haar stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Noord-Brabant 2018. De winnaar van deze prijs mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Noord-Brabant noemen. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities verdient tevens een plaatsing voor de Landelijke NKF Finale 2018. Daarmee heeft het publiek een belangrijke stem in de grootste korencompetitie van Nederland.

Kaarten voor de Provinciale NKF Competitie Noord-Brabant in Factorium Tilburg kosten in de voorverkoop 9 euro. Kinderkaarten kosten 5 euro. Aan de kassa  kosten de kaarten 12 euro. Meer informatie en reservering: www.nederlandskoorfestival.nl/noordbrabant