Theaterconcert
PONTYPRIDD 1944 – aan het thuisfront van onze bevrijders

30 mei 2022 van 20.00 – 21.00 uur
Kapel van Coudewater
Peter de Gorterstraat 7, Rosmalen

Na twee jaar weer een concert
In 2019 vierden we 75 jaar bevrijding. In oktober 1944 bevrijdde de 53ste Welsh Division van het Britse leger na een hevige strijd Den Bosch. Terwijl de mannen in Zuid-Nederland vochten, hielden hun vrouwen, verloofden, moeders, zussen en dochters thuis in Wales de boel draaiende. Samen met Marc Stoop (tekst en regie) en Ien Bouwmans (muzikale leiding) maakten we het theaterconcert: PONTYPRIDD 1944 – aan het thuisfront van onze bevrijders. Begin 2020 hebben we deze voorstelling maar één keer kunnen uitvoeren. Alle overige concerten hebben we vanwege Corona moeten annuleren. We hebben er twee jaar mee moeten wachten. Maar nu kan het weer en zullen we deze geweldige voorstelling nog een keer uitvoeren!!

Het theaterconcert
Een repetitie van een vrouwenkoor in oktober 1944: terwijl de mannen rondom ‘s-Hertogenbosch vechten, houden hun vrouwen, verloofden, moeders, zussen en dochters thuis in Wales de boel dra
aiende. Tijdens de repetitie zingen zij prachtige muziek en tussendoor komt ook het dagelijkse leven ter sprake. Het voedsel is op de bon, zij doen nu ‘mannenwerk’ en natuurlijk zijn er de zorgen om de mannen die vechten aan het front.

Met PONTYPRIDD 1944 vertellen we de verhalen van de vrouwen aan het thuisfront en zingen we klassieke en eigentijdse muziek uit de jaren ‘40.
Op 30 mei zal deze voorstelling te zien zijn in de kapel van Coudewater, Rosmalen.
Welkom vanaf 19.30 uur. De voorstelling start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.
Na afloop is er bij restaurant Leefgoed nog de mogelijkheid voor een drankje.

Praktische informatie

  • Kaartjes voor de voorstelling kosten € 10,- p.p. en kan je vanaf 19.30 uur kopen bij de deur.
  • Of je koopt een kaartje van € 7,50 in combinatie met een heerlijke warme curry met rode rijst, een groene salade en een drankje naar keuze van €22,50 p.p. Vanaf 17.00 uur ben je dan welkom in het naastgelegen Vegetarisch Restaurant Leefgoed. Deze combi-kaartjes graag van te voren reserveren bij Leefgoed.
    restaurant@leefgoed.nu
    +31 6 51 68 85 41
    www.leefgoed.nu

Parkeren van fiets of auto:
Ga via de Berlicumseweg Rosmalen de Peter de Gorterstraat in (afslag Coudewater). Bij restaurant Leefgoed aan de  Peter de Gorterstraat 7, Rosmalen, is een parkeerplaats.