BOSCH KOOR ALL WOMEN STAAT OP  2 JUNI  IN  LANDELIJKE NKF FINALE 2018

Zaterdag 2 juni 2018 is het zover. Het beste koor van Noord-Brabant, Vocaal Ensemble All Women, gaat de provincie Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van het Nederlands Koor Festival in Hengelo. All Women zal van 12.20-12.40 uur in de Schouwburg van Hengelo voor de jury zingen. De jury-uitslag volgt om 17.30 uur. Bezoekers kunnen gratis kijken en luisteren naar alle optredens. En het publiek kan ook meestemmen: het koor dat de meeste stemmen via de livestream van de Finale krijgt wint de Publieksprijs 2018.

De tweejaarlijkse zoektocht naar ‘Het Koor van Het Jaar’ is het grootste nationale koorfeest van Nederland. Het Nederlands Koor Festival organiseerde afgelopen maanden in iedere provincie een korenwedstrijd. Alle winnaars van deze Provinciale en Regionale NKF Competities ontvingen een directe plaatsing in de LANDELIJKE NKF FINALE 2018. Vocaal Ensemble All Women uit Den Bosch behaalde op 20 januari 2018 de eerste prijs in de Brabantse voorrondes.  Naast de directe plaatsing voor de NKF Finale mag All Women zich twee jaar lang ‘Het beste Koor van Noord-Brabant’ noemen.

De finale van het Nederlands Koorfestival vindt plaats tijdens Vocaal Festival Amusing Hengelo. Behalve het optreden voor de NKF-jury om 12.20 uur in de Schouwburg van Hengelo, zal All Women een uitgebreider repertoire ten gehore brengen om 15.00 uur in het  Museum Hengelo.

Het festival is gratis te bezoeken. De Bossche- en Brabantse fans en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Hengelo! Ook is meekijken via de livestream mogelijk zodat dat iedereen de Nationale NKF Finale 2018  vanuit thuis  kan volgen. En het publiek kan via de livestream stemmen: het koor met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs 2018.Vanaf het eerste optreden om 10.00 uur ’s ochtends tot en met de uitreiking van de allerlaatste prijs om ca. 18.00 uur kun je er dus bij zijn en meegenieten van de prestaties van 15 topfinalisten. Waar je ook bent: van Den Helder tot Maastricht en zelfs op Curaçao kun je inloggen. En… MEE STEMMEN voor de Nationale NKF Publieksprijs 2018!

Voor meer informatie over het NKF 2018 en de livestream zie www.nederlandskoorfestival.nl  en http://www.amusing-hengelo.nl/