Agenda

PONTYPRIDD 1944
Meer informatie
woensdag 23 oktober 2019

Tijd:   18:00 - 20:00
Locatie:   De Annenborch Rosmalen

 

In oktober 1944 bevrijdde de 53ste Welsh Division van het Britse leger na een hevige strijd Den Bosch. Terwijl de mannen in Brabant vochten, hielden hun vrouwen, verloofden, moeders en zussen thuis in Wales de boel draaiende. Met PONTYPRIDD 1944 nemen we je mee naar deze vrouwen van het thuisfront, naar een repetitie van het koor uit Pontypridd, Wales in oktober 1944. Met verhalen en licht klassieke en eigentijdse muziek uit de jaren ’40.

Van 20 t/m 27 oktober 2019 herdenken we in ‘s-Hertogenbosch en omstreken onze 75-jarige bevrijding. Tijdens deze bevrijdingsweek zullen wij op verschillende plekken (gedeeltes uit) de voorstelling ten gehore brengen: op  20 oktober geven wij een middagconcert in de Antoniëngaarde in ’s-Hertogenbosch en op 27 oktober zingen we tijdens de officiële ceremonie op de militaire begraafplaats Uden.

Op 23 oktober zingen wij tijdens de bevrijdingswandeling in Rosmalen
Woensdag 23 oktober staat Rosmalen in het teken van herdenken. Op deze dag zal het bevrijdingsvuur vanuit Nuland aan Rosmalen worden overgedragen. Na de bevrijdingsviering in de Lambertuskerk start de bevrijdingswandeling bij oorlogsmonument aan de Schoolstraat. De wandeling gaat langs memorabele punten in centrum Rosmalen zoals Gedachteniskapel Vennehof en Ouderenzorg Annenborch. Op het podium bij de Annenborch zullen wij die avond nummers uit onze voorstelling ten gehore brengen. Komt dat zien!

Aanvangstijden volgen snel.