Agenda

Drie Korenconcert 14 april 2018
Meer informatie
zaterdag 14 april 2018

Tijd:   20:00 - 22:30
Locatie:   Jheronimus Bosch Art Centre Den Bosch

Drie Korenconcert 14 april 2018. Georganiseerd door het Binnendiezekoor. Samen met All Women en zeemanskoor De Maessangers zal er een avondvullend programma worden geboden. Naast het repertoire dat u van All Women gewend bent, kunt u genieten van liedjes over ’s-Hertogenbosch, de Binnendieze en natuurlijk schipper- en shantyliederen. Onze gastheer: de centrale spreekstalmeester in de persoon van Theo Herrman. Het drie korenconcert vindt plaats in  het Jheronimus Bosch Art Centre aan het Jeroen Boschplein 2 (middenin de Hinthamerstraat) te ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Reserveren is gewenst. Dit kan via 1804pa@gmail.com

Het Binnendiezekoor   o.l.v. Theo Kroon. Begeleiding op Accordeon: Yvonne Wilemse

Dit koor is in 2000 opgericht op initiatief van een aantal schippers. Het koor is uitgegroeid tot ruim 20 leden, zowel mannen als vrouwen, allen actief vrijwilliger bij de Kring Vrienden van ’s‑Hertogenbosch. Het repertoire is divers: op de eerste plaats liedjes die over ’s‑Hertogenbosch gaan en natuurlijk wordt er ook over de Binnendieze gezongen. Maar ook Engelse chanty songs en Franse en Duitse liedjes staan op het repertoire.

De Maessangers o.l.v. Geert Verhallen

Een schipperskoor dat bestaat uit 60 mannen, met  3 accordeonisten voor de begeleiding. Zingen is “gezond voor je lijf en je leden”, zo bezong Dorus Manders het in zijn marinelied. En zo wordt het ook door de mannen van dit koor ervaren. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van schippers- en shantyliederen.