Agenda

PONTYPRIDD 1944 tijdens bevrijdingswandeling in Rosmalen
Meer informatie
woensdag 23 oktober 2019

Tijd:   18:55 - 19:30
Locatie:   De Annenborch Rosmalen

 

In oktober 1944 bevrijdde de 53ste Welsh Division van het Britse leger na een hevige strijd Den Bosch. Terwijl de mannen in Brabant vochten, hielden hun vrouwen, verloofden, moeders en zussen thuis in Wales de boel draaiende. Met PONTYPRIDD 1944 nemen we je mee naar deze vrouwen van het thuisfront, naar een repetitie van het koor uit Pontypridd, Wales in oktober 1944. Met verhalen en klassieke en eigentijdse muziek uit de jaren ’40.

Van 20 t/m 27 oktober 2019 herdenken we in ‘s-Hertogenbosch en omstreken onze 75-jarige bevrijding. Tijdens deze bevrijdingsweek zullen wij op verschillende plekken (gedeeltes uit) de voorstelling ten gehore brengen.

OP 23 OKTOBER: PONTYPRIDD 1944 OP DE ROUTE VAN DE BEVRIJDINGSWANDELING ROSMALEN
Woensdag 23 oktober
staat Rosmalen in het teken van herdenken. Op deze dag zal het bevrijdingsvuur vanuit Nuland aan Rosmalen worden overgedragen. Na de bevrijdingsviering in de Lambertuskerk start de bevrijdingswandeling bij oorlogsmonument aan de Schoolstraat. De wandeling gaat langs memorabele punten in centrum Rosmalen zoals Gedachteniskapel Vennehof en Ouderenzorg Annenborch. Op het podium bij ouderencentrum de Annenborch zullen wij die avond een deel van onze voorstelling PONTYPRIDD 1944-aan het thuisfront van onze bevrijders ten gehore brengen. Komt dat zien!

WAAR
Op het podium naast zorgcentrum de Annenborch, de Hoef 100 te Rosmalen

AANVANGSTIJDEN

  • van 18.55 uur tot 19.10 uur
  • en van 19.15 uur tot 19.30 uur

Zielen in gedachten – voor ieder die een dierbare overledene wil herdenken
Meer informatie
zaterdag 02 november 2019

Tijd:   18:00 - 20:00
Locatie:   Begraafplaats Orthen aan de Fort Orthenlaan in 's-Hertogenbosch

Voor de tiende keer presenteert Stichting Zielen in Gedachten een sfeervol en afwisselend programma voor iedereen die dierbare overledenen in een intieme omgeving wil gedenken.

Zielen in Gedachten is een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor iedereen die hun overledenen in een sfeervolle, ingetogen omgeving wil gedenken. Alleen of met anderen in gedachten stilstaan bij overledenen ongeacht waar deze begraven of gecremeerd zijn.
Een sfeervol uitgelichte route voert langs o.a. muziek, rituelen, beelden, verhalen en poëzie. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Op de afscheidsplek zal vocaal ensemble All Women met onze warme en harmonieuze klanken sfeervolle liederen voor u zingen.

Wanneer en waar?

Op zaterdag 2 november 2019 van 18.00 – 20.00 uur ben je welkom bij Begraafplaats Orthen. De toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het is een een doorlopend programma, dat zich herhaalt. Je bent tussen deze tijden van harte welkom op Begraafplaats Orthen aan de Fort Orthenlaan in ‘s-Hertogenbosch.

Het hele programma vind je HIER